Šta su to međunarodni ispiti?

„Hoću da studiram u Americi i znam engleski, ali na sajtu univerziteta mi traže dokaz o poznavanju engleskog jezika.“

Medjunarodni ispiti

Upravo međunarodni ispiti služe za proveru znanja engleskog jezika. Položen međunarodni ispit garantuje da možete da učestvujete u razgovoru, obavljate posao, ili slušate predavanja na engleskom. Sertifikat koji se dobija nakon položenog ispita priznat je od većine institucija širom sveta. ✅

Zašto mi je potreban međunarodni sertifikat?

Motivi su raznoliki:

• studije u inostranstvu
• rad u inostranstvu
• imigracija
• opšta provera znanja engleskog jezika.

Koji je najbolji ispit za mene? 🤔

Odabir ispita zavisi od vaših potreba, tj. razloga odlaska u inostranstvo kao i nivoa engleskog jezika koji vam je potreban za odlazak u inostranstvo. U nastavku teksta, informišite se ukratko o najbitnijim kriterijumima koje treba imati na umu prilikom donošenja odluke.

FCE ispit je ekvivalentan B2 nivou znanja. Polaže se uglavnom zbog opšte provere znanja kao i za studiranje u inostranstvu (primarno u Evropi). Ovaj ispit nema rok važenja.

CAE garantuje da posedujete C1 nivo znanja. Ispit se polaže za potrebe osnovnih i postdiplomskih studija kao i za rad u inostranstvu (primarno u Evropi). Ovaj ispit nema rok važenja.

CPE je dokaz da ste na C2 nivou znanja. Polaže se uglavnom za potrebe postdiplomskih studija u inostranstvu (primarno u Evropi). Kao i prethodna dva ispita, nema rok važenja.

IELTS možete polagati kako za potrebe studiranja u inostranstvu tako i za rad ili imigraciju. Ispit je prihvaćen od strane raznih institucija u celom svetu, a potreban rezultat varira u odnosu na razlog polaganja ispita. Sertifikat koji se dobije nakon položenog ispita validan je 2 godine.

TOEFL se polaže za potrebe studiranja u inostranstvu i primarno je priznat u Americi. Najčešće traženi rezultat varira od 80 do 100 bodova. Sertifikat koji se dobije nakon položenog ispita traje 2 godine.

Pre odabira ispita, proverite da li institucija koja vam traži sertifikat zahteva određeni tip ispita.

Za koje ispite mogu da se pripremam kod vas?

U školi Chalk Talk, pripremamo vas za polaganje sledećih ispita:

• Kembridž ispiti: FCE, CAE, ili CPE
• IELTS
• TOEFL

Ovo su ujedno i najprihvaćeniji sertifikati u svetu.

Časovi pripreme uvek su individualni kako bismo usavršili one jezičke veštine koje su neophodne isključivo vama.

Za sve ispite poželjno je da već imate traženi nivo znanja da biste se na vreme pripremili za ispit koji vam je potreban i osigurali prolaznu ocenu. Uradite naš online test kako biste proverili vaš nivo znanja. Ukoliko se pokaže da još uvek nemate odgovarajući nivo znanja, preporučujemo Chalk Talk opšti konverzacijski kurs kako biste usavršili svoj engleski.

Ako i dalje niste sigurni koji test je adekvatan za vas, u okviru besplatnih konsultacija rado ćemo vam razrešiti sve nedoumice i pomoći da se odlučite za pravi ispit. 👍

© 2021 All Rights Reserved
Carefully crafted by Addictive Design
© 2021 All Rights Reserved               Carefully crafted by Addictive Design